Άνδρος

Το νησί της Άνδρου έχει πολλές υπόγειες πηγές και ρέματα και κατά συνέπεια είναι ένα από τα πιο πράσινα νησιά των Κυκλάδων. Την άνοιξη το νερό είναι άφθονο και καθαρό στα ανατολικά του νησιού ενώ στο χωριό Αποικία εμφιαλώνεται το μεταλλικό νερό Σάριζα.

Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, η Νάξος είναι το μεγαλύτερο. Είναι περίπου 40 χλμ σε μήκος και 17 χιλιόμετρα στο ευρύτερο σημείο του. η ψηλότερη κορυφή είναι το όρος Πέταλον σχεδόν 1000m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Μία από τα ξεναγήσεις μας σας οδηγεί στην κορυφή αυτού του βουνού για να απολαύσετε την εκπληκτική θέα.

Παραδοσιακά, οι νησιώτες κέρδιζαν τα προς το ζην από τη γη, την αλιεία και τη ναυτιλία. Πολλοί πλούσιοι πλοιοκτήτες ζουν ή έχουν παραθεριστικές κατοικίες στην πόλη της Άνδρου και τα γύρω χωριά. Με τρεις ώρες ταξίδι από το κέντρο της Αθήνας, η Άνδρος είναι κάθε Σαββατοκύριακο ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Έλληνες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο τουρισμός αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες πηγές εισοδήματος του νησιού , αν και η αλιεία και η γεωργία εξακολουθούν να παρέχουν τα προς το ζην για ορισμένους νησιώτες.

Ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού είναι περίπου 10.000. Οι κυριότερες πόλεις και χωριά περιλαμβάνουν την πρωτεύουσα της Άνδρου (Χώρα), το Μπατσί, το Γαύριο, το Κορθίον, την Αποικία και τις Στενιές.

 
 

Share This

 

Copyright © 2014 Nora Norita Studios Andros. All Rights Reserved. Developed by Sitegeek

Hide